A fahéj hatása a memóriára

fahéj hatása az egészségre- vita b12

Az iráni Birjand Orvostudományi Egyetem kutatócsoportja a közelmúltban több korábbi tanulmányt is áttekintett, amelyek a fahéj kognitív funkciókra gyakorolt ​​hatását vizsgálták. 

A fahéj az egyik leggyakrabban használt fűszer a világon. Nem csak íze miatt kedvelt, hanem jótékony egészségügyi hatásai miatt is. Az utóbbi időben azt is felfedezték, hogy a fahéjnak pozitív hatása van a memóriára is.

A fahéj hatásainak tudományos magyarázata

A fahéjban lévő összetevők, mint például a kvercetin és a katechinek, serkentik az agyi aktivitást és javítják a memóriát. Emellett a fahéj véd a neurodegeneratív betegségek kialakulásától, amelyek hozzájárulhatnak az időskori memóriavesztéshez.

A fahéj használatának előnyei

A fahéj használata javítja a koncentrációs képességet, segíti az információ rögzítését és az emlékezetet. Ezenkívül enyhíti a stresszt és javítja az alvást, ami szintén hozzájárulhat a jó memóriához.

Hogyan használhatod a fahéjat a memória javítására

A fahéjat könnyű beépíteni az étrendbe. Adhatod a reggeli zabkásádhoz, a kávédhoz vagy a teádhoz, de akár fahéjas süteményeket is készíthetsz vele. A lényeg, hogy rendszeresen fogyassz fahéjat, hogy láthasd a hatását a memóriádra.