Az iráni Birjand Orvostudományi Egyetem kutatócsoportja a közelmúltban több korábbi tanulmányt is áttekintett, amelyek a fahéj kognitív funkciókra gyakorolt hatását vizsgálták.
A fahéj az egyik leggyakrabban használt fűszer a világon. Nem csak íze miatt kedvelt, hanem jótékony egészségügyi hatásai miatt is. Az utóbbi időben azt is felfedezték, hogy a fahéjnak pozitív hatása van a memóriára is.
A fahéj hatásainak tudományos magyarázata
A fahéjban lévő összetevők, mint például a kvercetin és a katechinek, serkentik az agyi aktivitást és javítják a memóriát. Emellett a fahéj véd a neurodegeneratív betegségek kialakulásától, amelyek hozzájárulhatnak az időskori memóriavesztéshez.
A fahéj használatának előnyei
A fahéj használata javítja a koncentrációs képességet, segíti az információ rögzítését és az emlékezetet. Ezenkívül enyhíti a stresszt és javítja az alvást, ami szintén hozzájárulhat a jó memóriához.
Hogyan használhatod a fahéjat a memória javítására
A fahéjat könnyű beépíteni az étrendbe. Adhatod a reggeli zabkásádhoz, a kávédhoz vagy a teádhoz, de akár fahéjas süteményeket is készíthetsz vele. A lényeg, hogy rendszeresen fogyassz fahéjat, hogy láthasd a hatását a memóriádra.