A ginzeng – az élet ereje

A ginzeng a természet egyik legértékesebb gyógynövénye, melynek hatásai már évezredek óta ismertek és népszerűek az emberiség körében. A ginsengnek kiemelkedő szerepe van az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében. Ennek a növénynek a rendszeres fogyasztása javíthatja az életminőséget és növelheti az életerőt.

A ginzeng hatásai a szervezetre

A ginseng kivonatának fogyasztása javíthatja az agyi funkciókat, növelheti a fizikai teljesítményt és csökkentheti a stresszt. Azonban a ginseng hatásai nem csak a fizikai, hanem az érzelmi állapotot is javíthatják. A ginseng fogyasztása javíthatja a memóriát, a koncentrációt és növelheti az éberséget.

A ginseng fajtái

A ginsengnek két fő fajtája létezik: az európai ginseng (Panax ginseng) és a dél-koreai ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer). Az európai ginseng gyakran használatos a nyugati orvoslásban, míg a dél-koreai ginseng a tradicionális kínai orvoslásban alkalmazott növény. Mindkét fajta hatásos lehet, de a dél-koreai ginseng általában erősebb hatású.

A ginzeng fogyasztásának előnyei

A ginzeng fogyasztása több előnnyel is járhat. Segíthet a szervezetnek a stressz kezelésében, javíthatja a memóriát és a koncentrációt, valamint növelheti a fizikai teljesítményt. A ginseng fogyasztása a következő betegségek kezelésére is használható: cukorbetegség, magas vérnyomás, krónikus fáradtság szindróma és a rák.

A ginzeng fogyasztásának módjai

A ginseng kivonata több formában is fogyasztható, így például kapszulaként, teaként, vagy tinktúraként. A legjobb hatás érdekében ajánlott rendszeresen és hosszú távon fogyasztani a ginzeng kivonatát. A fogyasztási mennyiséget mindig az orvos vagy a gyógyszerész javasolja, mivel a túladagolás esetén mérgező hatásai is lehetnek.