post-img

Ashwagandha


Az indiai ajurvéda évezredek óta használja ezt a gyógynövényt, az egészség hosszútávú megőrzése érdekében. Az Ashwaganda támogatja a regenerációs folyamatokat, növeli az energiaszintet és a koncentrációs képességeket. Modern kutatások bizonyítják, hogy a fentiek mellett más módokon is hasznunkra válhat ez a keleti gyógynövény.


Az Ashwaganda hatékony segítség a stressz leküzdésében, csökkenti a szorongást, valamint az alvási problémákat. Segít fenntartani a szervezet egészséges működését, növeli a kognitív képességeket, valamint az általános energiaszintet. Kutatások szerint a krónikus stressz és szorongás okozta agyi sejtek károsodását is képes helyreállítani, melynek köszönhetően hosszútávon és hatékonyan enyhítheti a depressziós tüneteket, általános immungyengeséget is.


Növekvő számú kutatások a kortizolszint kiegyensúlyozását tartják az egyik legkiemelkedőbb hatásának. Az általános stressz okozta magas kortizolszint lényegében blokkolja az immunrendszert, és roncsolja az agyi sejteket is, vagyis a kortizolszint csökkentésével az Ashwaganda támogatja az immunrendszer és az agyi folyamatok hatékony működését, hozzájárul az általános egészség megőrzéséhez, valamint a stressz okozta egyéb hormonális problémák leküzdéséhez.


Termékenységi problémák esetén is bevethető, az Ashwaganda jelentősen növelheti a spermiumszámot, valamint a spermiumok mobilitását is, mely tényezők kulcsfontosságúak a fogantatáshoz.


Jelentős problémák fennállása esetén akár napi 500 mg is fogyasztható, ugyanakkor fontos tudni, hogy az Ashwaganda képes növelni a nyugtatószerek, szorongáscsökkentő gyógyszerek hatását, illetve stimulálja a pajzsmirigy működését, ezért ezek rendszeres fogyasztása, vagy pajzsmirigy alulműködés esetén érdemes orvossal is konzultálni szedéséről.